BALLET BOOM
Stanislava Sremčevića 1, Beograd,
Bulevar Arsenija Čarnojevića 94, Novi Beograd

064 229 16 51

ballet.boom100@gmail.com

Pratite nas na Facebooku
Zapratite nas i na Instagramu

Baletski studio BALLET BOOM Beograd – kroz pokret i igru negujemo i telo i duh Ballet Boom je projekat Ive Ignjatović, balerine Narodnog pozorišta u Beogradu.

Studio pri Sportskom centru Braća Ribać počeo je s radom 2014. godine. BALLET kao baza programa, BOOM jer su poslednje godine donele ekspanziju svesti o blagodetima redovne fizičke aktivnosti.

PROGRAMI
– Balet za decu, uzrasta od 4 do 10
– Teen fit, program vežbi za mlade
– Rekreativni balet za odrasle Ballet Fit

 

Balet za decu

Časovi baleta za decu su osmišljeni kao upoznavanje najmlađih sa čarima ove umetnosti kroz vežbe i igre prilagođene uzrastu. Kao baza programa koriste se parterne vežbe, osnovi korektivne gimnastike, vežbe zagrevanja i istezanja s elementima vežbi klasičnog baletskog časa koje su prilagođene početnom stadijumu učenja i mogućnostima dece.

Tokom rada usvajaju se osnovni termini i savladava izvođenje elemenata koji sadrže čučanj, poluprst, skok, držanje tela u istegnutom stavu, kretanje u formaciji uz muziku. Vežbe klasičnog baleta omogućavaju pravilan telesni razvoj, usvajanje osećaja za prostor, razvijanje muzikalnosti i ekspresivnosti, plastiku i pokretljivost tela. Takođe kroz rad na časovima deca se uče disciplini.

Bitan je timski duh u radu na zajedničkim koreografijama ali i individualizam i kreativnost u improvizacijama na zadatu ili slobodnu temu koje su sastavni deo časa. Česta tema časa je bajka kao osnov i libreto najvećih dela klasičnog baleta, te uvođenje najmađih u svet pozorišnih i izvođačkih umetnosti. Deci se takođe pruža mogućnost takmičenja i javnih nastupa koji su stimulativni i važni u odrastanju. Balet podstiče gracioznost, lepo i pravilno držanje, ali i opštu kulturu. Organizuju se i zajednički odlasci u pozorište.

Časovi se odvijaju u tri uzrasne grupe po dva termina sedmično – ponedeljkom i petkom. Bebi balet za najmladje (3-5 godina) je od 17 do 17:45. Predškolska grupa časovi od 18h do 18.55, dok je termin za školski uzrast od 19 do 19.55h.

Teen fit, program vežbi za mlade

– Teen fit – specijalizovani treninzi za tinejdžere. Ideja ovog programa je sticanje zdravih navika u prijatnom ambijentu i adekvatnom okruženju, s naglaskom na estetiku i zdravu kičmu u ovom, osetljivom razvojnom dobu. Program je spoj fitnesa, pilatesa i baleta. Kombinuje vežbe snage i izdržljivosti, vežbe za kičmu i istezanja. Ima za cilj da poboljša kondiciju, popravi držanje i preoblikuje telo.

Rekreativni balet za odrasle Ballet Fit

– Rekreativni balet je spoj vežbi kojima značajno možete popraviti držanje celog tela, izdužiti mišiće, podstaći sopstvenu ženstvenost i eleganciju, uz puno pozitivne energije. Nije neophodno predznanje klasičnog baleta. Trening se sastoji od parternih vežbi koje zagrevaju sve grupe mišića i priprema su za vežbe pored štapa, na centru sale i skokove. Ovo je prilika za sve one koji su želeli da se bave baletom, da sebi ispune želju, rekreiraju se na prijatan način, povećaju pokretljivost svog tela i prepuste se čarima igre, steknu kondiciju, vežbaju koncentaciju i kordinaciju. Časovi rekreativnog baleta su prilika da uživate i opustite se uz klasičnu muziku i učinite nešto dobro za sebe.

Termini baleta za odrasle su ponedeljak i petak od 20 do 21h. 

Ballet Boom ima i drugu lokaciju Novi Beograd – Plesni centar PERFORMA, Bulevar Arsenija Čarnojevića 94,  časovi za decu subotom i nedeljom od 11-12h, a za odrasle BalletFit utorkom i četvrtkom od 18 do 19, i nedeljom od 12-13h.

Program MY BARRE BODY (po metodi Physique57) držimo u MatPilates studiju na Lionu, u saradnji Ballet Boom-a i MatPilatesa.

Barre –  je dinamičan trening za one koju si spremni da se dobro oznoje, a zausvrat dobijaju izdužene i oblikovane mišiće. Jedan čas ovih vežbi  sagoreva i do 500 kcal  topi masnocu iz misica  i redefinise noge i zadnjicu, bez skracivanja misica.