Ekološko domaćinstvo GLOGOVAC
Kamenica bb, Glogovac
Kragujevac

064/388-51-99

nanamatej@open.telekom.rs
www.horse-riding.rs
www.horseglogovacation.com

Pratite nas na Facebooku
Zapratite nas i na Instagramu

U oazi mira, u srcu Šumadije nalazi se selo Kamenica. Selo je smešteno između planine Rudnik i rečica Kamenice i Gruže. Ušuškano u moru zelenila, livada i šuma nalazi se zaseok Glogovac po kome je naš turističko-rekreativni kompleks dobio ime. Glogovac je jasna asocijacija na višegodišnji grm glog sa prelepim mirisnim cvetovima i lekovitim plodovima, ali vrlo trnovitim granama.

Preuređeno ekološko seosko domaćinstvo prilagođeno svim zahtevima za bavljenje aktivnim turizmom u prirodi. Nudimo Vam domaćinsku kuću sa stilom i šarmom, protkana detaljima iz prošlosti i budućnosti. Rađena od zdravih materijala sa ovih prostora, drveta, kamena, pečene cigle. Od A do Š izgrađena i osmišljena vlastitim rukama i rukama naših prijatelja umetnika, majstora, kreativaca.

Smeštaj ima osam ležajeva, ima klima uređaj i ventilatore u sobama. Dodatno, u dnevnoj sobi, imamo odvojen krevet i jedno kupatilo. Kuhinja je dobro opremljena (dodatno: toster, mixer, mulitmixer, sokovnik, gril i još toga..) gde naši gosti po želji imaju mogućnost da sve sami sebi pripremaju, a tu je i prostorija za ručavanje i boravak. Izvorska voda je sprovedena direktno u kuću i vani na česmi i izuzetnog je kvaliteta za piće. Vazduh je čist. U blizini niko ne prska pesticide po livadama i nema zvučnih zagađenja, vec vlada mir i tišina. U nadogradnji konaka nam je i sauna na drva koja pruža 3 ležaja, odn. 6-7 mesta za sedenje.

Kuća je građena na temeljima vajata i prilagođena dimenzijama nekadašnje Šumadijske arhitekture. Pokušali smo spasiti svaki detalj te, preko 100 godina stare kuće, konaka i uklopiti našu kreativnost, šarm, duhovnost, mogućnosti…

U svakom slučaju gradili smo je kao za sebe i nismo štedili ni na najmanjem detalju. Kreveti su izgrađeni od punog drveta i sav nameštaj kao i cela kuća je zaštićena voskom i uljem. Posteljina, dušeci kao i sve ostalo što nismo mogli napraviti, naručeni su od malih srpskih proizvođača, opet sa ciljem da bude od zdravog materijala..

Selo je smešteno između planine Rudnik i rečica Kamenice i Gruže. Ušuškano u moru zelenila, livada i šuma nalazi se zaseok Glogovac po kome je naš turističko-rekreativni kompleks dobio ime. Glogovac je jasna asocijacija na višegodišnji grm glog, sa prelepim mirisnim cvetovima i lekovitim plodovima, ali vrlo trnovitim granama.

Pružamo usluge aktivnog turizma: iznajmljivanje kvada, po narudžbini ekološki zdravu hranu, atmosferu punu mira i relaksacije, masaže, becikla, saunu na drva. Gosti bezplatno koriste sauna, becikla, ležaljke, stoni tenis, igralište (trampolin, slackline, badminton i još dosta toga)

Konjički klub Glogovac
Zapratite i našu Instagram stranicu @konjickiklubglogovac

​Pod aktivnim odmorom podrazumevamo različite aktivnosti: školu jahanja, jahačke izlete, terensko jahanje, pešačenje, jogging, vožnja biciklom, kvadom, dečija igralište i razne predmete za decu, spremanje jela od skupljenih,samoniklih jestivih biljaka i gljiva. Uživanje u tradicionalnim jelima na način na koji su ga pripremale naše bake. Gotovo sva jela, pogotovo preko sezone, su od ekološki čistih namirnica, odgajenih na potpuno prirodan način, bez herbicida, pesticida i veštačkih đubriva.

​Upoznaćemo vas sa duhom prošlih vremena, daleko od gradske vreve, frustracije i nervoze. Doživećete mir i harmoniju sa prirodom uz aktivnosti pomoću kojih ćete obnoviti pozitivnu energiju i spoznati svu lepotu seoskog pejzaža.

Smeštaj
Jahanje
Aktivnosti
Kuhinja
Cenovnik
Galerija

Dođite, vidite i uživajte – i dobro nam došli!