Ako vam kažemo da trećinu života provedemo u krevetu, onda i sami možete da shvatite značaj kvalitetnog sna za naš organizam i njegovo svakodnevno funkcionisanje. No, da bi se dobro naspavali nije važan samo broj sati koji provedemo u krevetu, već i kvalitet sna koji tada dobijamo. Na njegov kvalitet utiču mnogi faktor, ali najvažniji od svih je odabir dušeka na kome spavamo, jer od toga zavisi kako će se naše telo opustiti, da li će se mišići i koštano-zglobni sistem odmoriti i pritom naći u idealnom položaju.

A kada birate dušek za sebe, između ostalog, važno je da on bude prilagođen vrsti kreveta i njegovim dimenzijama. Dobra vest je da baš svaki krevet uz dobar dušek može postati vaša oaza za odmaranje i miran san. Hajde da vidimo koje su to specifičnosti koje treba da zapamtite kada su dušeci za krevet, trosed na rasklapanje ili francuski ležaj u pitanju.

Dušeci za krevet

Dušeci za krevet imaju dug rok trajanja, zbog čega se smatra da je njihova kupovina ozbiljno ulaganje u naše zdravlje i kvalitetan san i investicija za duži vremenski period. Većina dušeka traje između 7 i 10 godina, što naravno zavisi i od načina održavanja. Kada je, na primer, dušek od memorijske pene u pitanju, njegovo trajanje može biti i duže od 10 godina, jer sadrži visoko-otporan materijal velike gustine koji ga čini izdržljivim. Ukoliko želite da se dušek prilagođava vama i vašem telu, a ne vi njemu, onda je comfort memory dušek premijum kvaliteta pravi izbor za vas.

dusek memoryDušeci za trosede na rasklapanje

Svi znamo kako trosedi u našim dnevnim sobama ponekad znaju da budu neudobni za spavanje. Da bi postali udobni, doneli nam zadovoljstvo tokom noćnog odmora, potrebno ih je dodatno unaprediti dodavanjem dušeka, koji će učiniti da spavamo kao na oblacima. Konačno postoji rešenje za udobno spavanje na trosedu, za sve one kojima manjak prostora u stanu ne dozvoljava da kupe veliki krevet. Ovakva vrsta dušeka, obično se pravi od specijalno dizajnirane SkyCell pene, koja ima svojstvo povećane tvrdoće dušeka, ali istovremeno je i vrlo elastičan, kako bi se što bolje uklopio sa lestvicama na trosedu i kako bi što lakše postao deo celokupnog mehanizma ležaja.

Dušeci za francuski ležaj

Kada je odabir dušeka za francuski ležaj u pitanju, ono što ga čini komplikovanim nisu ni odabir debljine, materijala ili kombinacije materijala od kojih je napravljen, kao ni funkcionalnosti poput hipoalergijskih svojstava ili optimizacije termoregulacije spavača; već to što sve ove pojedinosti treba prilagoditi ne jednoj, nego dvema osobama. U trenutku kada se par odlučuje za dušek koji će staviti na svoj francuski ležaj, potrebe jednog i drugog partnera mogu biti vrlo različite, pa je potrebno izabrati jedan dušek koji će se prilagoditi dvostrukim potrebama. Dušek platinum exclusive lux ima sva svojstva da zadovolji i najzahtevnije kupce.

U salonima nameštaja Dalas pronađite idealan dušek za sve vaše potrebe

Prvo i osnovno pravilo kupovine dušeka glasi: morate leći i isprobati dušek, kako biste znali da li vam odgovara. Na njemu ćete provoditi najvažniji deo svog dana- vreme kada je potrebno da se odmorite, pa je važno da vam u potpunosti odgovara. Ukoliko ste u potrazi za dušekom, koji će biti vaš saveznik za zdrav i kvalitetan san, obavezno svratite u u naš salon nameštaja u Beogradu ili u naše salone u sledećim gradovima Novom Sadu, Tutinu ili Novom Pazaru i pronađite onaj koji će odgovarati vašim potrebama i vašem životnom stilu.