Kafana Sale Amfora

Kafana „Sale Amfora“
Obilićev Venac 104, Niš

amforasale@gmail.com
www.saleamfora.rs

064 811 40 15
018 426 98 12

Pratite nas na Facebook-u
Zapratite nas i na Instagramu

Na dobro poznatoj lokaciji, u Obilićevom Vencu 104, ulici sa najviše trgovinskih radnji u Nišu, ušuškani iza “Makove” pumpe, nalaze se bašta i restoran “Sale Amfora”, provereno mesto uživanja za sve gurmanske sladokusce.

Jedna od tradicionalnih kafana u kojoj su se okupljali poznati niški boemi u jesen 2014. je promenila vlasnika. Celom gradu poznati ugostitelj prihvatio je misiju da ponovo oživi ovo obeležje Niša i vrati ga na staze stare slave.

Nekadašnja “Amfora” sada se zove drugačije, ali nastavlja tradiciju koja postoji od 1985. godine i zadržava nekadašnji izgled uz još bolji nivo usluge, izbor pića i kvalitet hrane.

Enterijer jeste renoviran ali smo zadržali duh starih niških kafanskih kutaka u kojima ste mogli dobro pojesti, popričati sa prijateljima, dogovoriti posao, a bogami i popiti.

Naša bašta je u letnjem periodu idealno mesto za beg od vrućine i gradske buke, iako smo u širem centru grada. U prijatnoj atmosferi i uz žubor prelepe fontane zaboravićete na sve svoje brige i prepustiti se užitku.

Specijalitet kuće su jagnjetina pod sačem, rebarca na kajmaku i teleći repovi, a o kvalitetu roštilja da ne govorimo, ovde su odvajkada direktori, doktori i profesori iz celog grada dolazili na “deset sa lukom”. Iz menija izdvajamo i veliki izbor jela po porudžbini i riblje specijalitete.

Amfora je posuda od pečene gline, koja je u antičko vreme služila najčešće za čuvanje vina i ulja, pa shodno tome, u vinskom podrumu možete naći preko 90 vrsta ovog blaženog napitka, iz domaćih i inostranih vinarija. Pored ovoga tu je naravno i veliki izbor aperitiva, domaćih i stranih piva i najbolja domaća rakija koju ste ikada probali.

Srdačnost, ljubaznost, ali i brzina osoblja, u kombinaciji sa kulinarskim veštinama naših majstora kuhinje, pružiće Vam ugođaj vredan svakog gastronomskog užitka i pobrinuti se da Vas toplo dočekaju na vratima, domaćinski ugoste i na kraju isprate sa znanjem da ćete sigurno ponovo doći.

Od sada i dostava hrane na kućnu adresu preko Volta

Pogledajte naš MENI 

Vaš Sale Amfora…