Scolio medica

Scolio Medica
Ćirila i Metodija 35, 18000 Niš

+381 (0)65 828 32 32

info@scoliomedica.com
www.scoliomedica.com

Pratite nas na Facebook-u
Zapratite nas i na Instagramu

Radno vreme:
Ponedeljak – petak 10-20h
Subota 9 – 14h
Nedeljom ne radimo

Scolio Medica je moderna, dobro organizovana specijalistička ordinacija iz fizikalne medicine i rehabilitacije sa privilegovanim odnosom lekar-pacijent.

Osnovana je sa željom da se svakom pacijentu pomogne u skladu sa njegovim potrebama kroz individualni pristup. Ordinacija je   specijalizovana za neoperativno lečenje skolioze i kifoze po Schroth metodi kod dece i odraslih.

Motivišu nas i inspirišu postignuti rezultati i trudimo se da implementiramo savremene i efikasne metode lečenja, kako bismo poboljšali kvalitet života pacijenata u svakodnevnim aktivnostima.

STRUČNI TIM čine dr Nataša Taseva, fizijatar i Aleksandra Stevanović, strukovni fizioterapeut, koji su istovremeno i licencirani ISST Schroth terapeuti, među prvima u Nišu i južnoj Srbiji. Naš stručni tim pružiće Vam mogućnost rane detekcije deformiteta kičmenog stuba i korekcije istih primenom Schroth metode koja se pokazala najefikasnijom u neoperativnom lečenju skolioze i kifoze.

Usluge ordinacije Scolio Medica:

1. Specijalistički pregled fizijatra

2. Neoperativno lečenje skolioze i kifoze po Schroth metodi kod dece i odraslih

3. Fizikalna terapija

Prateći nova naučna dostignuća, posebnu pažnju usmerili smo ka najsavremenijim aparatima i time pružili pacijentima komforan tretman na obostrano zadovoljstvo. Ordinacija SCOLIO MEDICA primenjuje u svom radu savremeni, kombinovani aparat MULTI MEGA 4.0. na kome je moguće realizovati različite oblike elektroterapije, laseroterapije, magnetoterapije i terapijskog ultarzvuka, shodno indikacijama.

4. Kineziterapija

U ordinaciji “SCOLIO MEDICA” kineziterapija se sprovodi individualno, u zavisnosti od opšteg stanja organizma (kardiovaskularni sistem, respiratorni sistem, nervni sistem, psihička spremnost i motivacija, zanimanje pacijenta, da li se nekada bavio sportom…). Kineziterapiju možemo kombinovati sa mnogim drugim fizikalnim procedurama u cilju dobijanja najboljih rezultata u što kraćem roku.

U okviru kineziterapije, izdvajamo:

  • kineziterapija kod neuroloških, reumatoloških, ortopedskih pacijenata (Morbus Parkinson, multipla skleroza, reumatoidni artritis, koksartroza, gonartroza);
  • kineziterapija kod osteoporoze;
  • kineziterapija kod oštećene periferne cirkulacije;
  • kineziterapija kod lumbalnog i cervikalnog sindroma;
  • vežbe disanja i relaksacije;
  • kineziterapija kod oštećene mimične muskulature;
  • vežbe balansa i koordinacije;
  • kineziterapija nakon operacije dojke;
  • korektivna gimnastika kod dece;
  • vežbe stabilizacije sa korekcijom posture

5. MASAŽA

Masaža je jedna od najstarijih metoda lečenja. Smatra se da se koristi više od 5000 godina i spada u vid mehanoterapije. U našoj ordinaciji možete dobiti usluge terapeutske masaže, relaks i anticelulit masaže.

Relaks masaža – ova tehnika koristi se za opuštanje celog tela, poboljšava cirkulaciju, opušta mišiće, podiže raspoloženje, poboljšava koncentraciju, ubrzava metabolizam, pomaže pri detoksikaciji organizma i smanjuje napetost.

Terapeutska masaža je vid masaže koji ciljano rešava probleme svakog pacijenta ponaosob. U skladu sa kliničkom slikom, vrši se odabir najadekvatnije tehnike kojom se tretira pacijent u okviru rehabilitacionog procesa. Preporučuje se hronično napetim osobama koje imaju bol u ramenima, u donjem delu leđa ili ukočen vrat. Izuzetno je korisna kod pacijenata sa stalno prisutnim bolom u mišićima, onima koji se bave fizičkim aktivnostima ili profesionalnim sportom, a koristi se i kao deo oporavka nakon određenih fizičkih povreda kao što su uganuća, iščašenja ili u postoperativnom toku.

Anticelulit masaža je efikasno sredstvo u borbi protiv celulita. Tokom anticelulit masaže primenjuju se i pokreti limfne drenaže za poboljšanje cirkulacije limfnog sistema. Da bi se postigli trajni efekti, a celulit ublažio ili potpuno nestao, preporuka je da se ova vrsta masaže kombinuje sa pravilnom ishranom i vežbanjem.