dr djoric bolnica nis

Sistem specijalnih bolnica
„Dr Djorić“
Borova 14, 18000 Niš, Srbija

  • 018/571-596
  • 018/570-201
  • 065/5-237-083
  • 063/8-317-240

bolnica.djoric@yahoo.com
www.bolnicadjoric.rs

Zapratite nas Facebook-u

Bolnica Đorić uspešno radi od 21.juna 2001.god. Nastala je iz internističke ordinacije otvorene 1989.god.,koja je bila jedna od prvih privatnih praksi.

Osnivač ordinacije je prof.dr Luka Đorić-internista. Bolnica je u periodu od osnivanja pa do danas praktično prerasla u medicinsku ustanovu koja se sastoji iz Specijalne bolnice za internu medicinu, Specijalne bolnice za opštu hirurgiju, Specijalna oftamoloska bolnica sa kabinetom za jednodnevnu hirurgiju oka, Stacionara za produženu negu i lečenje kao i ambulantno polikliničkog dela sa dijagnostičkim procedurama.

Naš uspeh i kvalitet dijagnostike i lečenja dokazuju pacijenti.

Do sada je izvršeno vise od 120.000 pregleda pacijenata, urađeno preko 15.000 skener dijagnostika, preko 2000preko 2000 operacija katarakti i glaukoma , nekoliko stotina pacijenata bolnički lečenih i još mnogo toga…

Posebno ističemo tradiciju lečenja i zbrinjavanja čitavih porodica i to nekoliko generacija.

Naš kvalitet ocenjuje dugogodišnja saradnja sa renomiranim firmama u smislu sistematskih pregleda i kompletnog zdravstvenog zbrinjavanja njihovih radnika.

Neke od kompanija sa kojima imamo dugogodišnju saradnju: Jonson electronics, AIK banka, Procredit banka, Frikom, PZP Nis, EUROLIFT, Philip Morris, Schneider electris itd… , kao i dugogodišnja saradjnja sa dopunskim zdravstvenim osiguranjem – Delta Generali, Unica, Axxa.

Specijalna bolnica za internu medicinu

Specijalna Bolnica za interne bolesti je noseći stub celokupnog sistema i ona pruža osnovu i sigurnost rada svim ostalim granama u okviru sistema.

U 2021 godini otvorena je nova zgrada bolnice sa novim aparatim i uređajima. Novim magnetom i skenerom.

Postoji od 2001.god i u njoj je moguće uraditi sve vrste ambulantno – polikliničkih pregleda iz oblasti opšte interne medicine kao i subspecijalističkih internističkih pregleda ( kardilogija, gastrologija, reumatologija, endokrinologija itd. ) kao i veliki broj konsultativnih pregleda iz internističke grupe : neurologija, psihijatrija, infektologija, radiologija i slično.

Takodje bolnica je osposobljena za sve vrste dijagnostičkih procedura koje koriste internistički bolesnici kao i bolesnici koji koriste usluge hirurške bolnice, oftalmologije ili im je samo potrebna brza i precizna dijagnostika. Bolnica vrlo cesto u svom novoizgradjenom objektu pruža i usluge jednodnevnog ispitivanja kao i modernog i efikasnog bolničkog lecenja. U okviru jednodnevnog ispitivanja pacijent dobije svu ciljanu i brzu dijagnostiku poćevši od kliničkog pregleda, ekg-a, kompletne laboratorijske dijagnostike, ultrazvuka i doplera, rendgen dijagnostike, endoskopskih procedura sve do multislajs skenera, biopsija, patohistoloških nalaza i sve to u roku od 24h.

Bolnička lečenja se realizuju u zavisnosti od težine pacijenata u stacionaru ili u jedinici poluintezivne nege ili u sobama na odelenju sa maksimalnim komforom ( klima, televizija, kanal po izboru… ). U bolnici radi sedmoro internista, kao i veliki broj konsultanata.

Specijalna hirurška bolnica

Specijalna bolnica za hirurgiju je proistekla iz hirurške ordinacije koja je otvorena još decembra 2007.god. Uspešno radila manje i srednje intervencije da bi decembra 2014. nakon značajnog proširenja prostorija i kupovine nove i moderne opreme za opštu anesteziju i laparoskopske operacije i dodatne hirurške opreme prerasla u specijalnu bolnicu za opštu hirurgiju.

Sada je to moderna bolnica koja pruža preglede iz oblasti opšte, vaskularne, hepatobilijarne, plastične i rekrostruktivne, grudne hirurgije kao i iz oblasti neurohirurgije, ortopedije, urologije i ginekologije. U bonici se rutinski izvode sve vrste hirurških intervencija počevši od malih, ambulantnih procedura ( ateromi, mladezi, urasli nikti, sitnije povrede, tetovže ), preko srednjih ( kile, hemoroidi, biopsije dojki, biopsije limfnih žlezdi, manje amputacije, operacije vena, fimoze, hidrokela ( vodene kile ), varikolkela ) pa do većih hirurških intervencija tipa opercija žučnih kesa, slepog creva, odstranjivanja dojki, većih amputacija, operacija želudca, debelog creva, prostate i većih ginekoloških operacija. Takodje veoma se uspešno i rutinski izvode i operacije po tipu minimalno invazivne hirurgije – laparoskopske operacije žučne kese, slepog creva, kila, želudačnih kila, ginekološke operacije.

Pacijent dobije sve na jednom mestu od internisticke pripreme, laboratorijskih analiza, rendgen i skener dijagnostike, preoperativnog pregleda anesteziloga i hirurga, same operacije kao i otpusta i kasnijih kontrola i previjanja sve do skidanja konaca. Sve je to omogućeno u saradanji sa internističkim delom bolnice i korišćenjem internističko -hirurške saradnje i dijagnostičkim mogućnostima same bolnice SVE NA JEDNOM MESTU .

Specijalna oftalmološka bolnica

olesnika.

Stacionar za produženu negu i lečenje

Stacionar za produženu negu i lečenje je potpuno novi, namenski gradjeni objekat, površine 1200 m2, sa velikim prilazom, sa kapacitetom 50 bolesnika, u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa klimatizacijom, tv, liftom, kao i sa 5 postelja u PIN ( poluintenzivna nega ) za smeštaj najtežih bolesnika, opservaciju ili postoperativnu produženu negu.

Klijenti imaju smeštaj, tri glavana obroka i dve užine, sa mogućnošću ishrane namenjene posebnim kategorijama bolesnika / dijabetičari, srčani i nefrološki bolesnici, operisani, pacijenti sa malignim bolestima , neurološki bolesnici,.

Takodje, pacijenti imaju sve ono sto se smatra negom, hranjenje, pojenje, pesvlačenje, kupanje, toaleta, sredjivanje veša, šetnja. Pored toga što je posebno bitno, svi pacijenti imaju kompletno medicinsko zbrinjavanje, internistu u Stacionaru pre i popodne, neuropsihijatra, neograničen broj pregleda svih ostalih specijalnosti, neograničen broj laboratorija, ultrazvuka, doplera, rentgena, infuzija, previjanja, obrada rana, katetera., kao i drugih dijagnostičkih procedura kojima raspolaže stacionar i Bolnica.

Takođe, imamo i svoje sanitetsko vozilo za prevoz i najtežih kategorija bolesnika. Primaju se stara i iznemogla lica, nepokretni i polupokretni pacijenti, pacijenti za palijativno zbrinjavanje kao i najteži pacijenti u PIN. Smeštaj i nega za stara i iznemogla lica, pacijente koji boluju od malignih bolesti kao i najtežih nepokretnih b