Udruženje žena "Super žene" Tešica

Cara Lazara bb,18212 Tešica

060 58 45 233

e-mail kontakt

Udruženje žena „Super žene“ Tešica je osnovano 7. marta 2014 god. u Tešici. Osnivač udruženja je Slobodanka Pavković i predsednica Mira Bogdanović.

Pored prisustva na raznim manifestacijama  i učešća na mnogim sajmovima, edukovale su se i za izradu projekata.

Udruženje žena „Super žene“ je 15. oktobra obeležilo medjunarodni dan seoskih žena. Udruženje je organizovalo i humanitarnu akciju posete i pomoći štićenicima u „Domu za lica ometena u razvoju“ u Kulini.

Povodom godišnjice od osnivanja udruženja su priredile svečanost kojoj su prisustvovali mnogi gosti.

Predstavnici opštine Aleksinac na čelu sa Draganom Jovanović, Aleksandra Stevanović i Snežana Živadinović – Društvo za razvoj kreativnosti, Gerentološki centar na čelu sa direktorom Draganom Veselinović, Dom za lica ometena u razvoju na čelu sa direktorom Goranom Petkovićem, Predstavnici OTISA, Centar za socijalni rad sa predstavnicom Mirjanom, Otac Dragan – sveštenik u Tešici..

Svečanosti su prisustvovali i korisnici gerentološkog centra, koji su deo projekta „Otvorena kapija za novi početak“, prisustvovalo je i stotinak žena iz raznih udruženja i podjastrebačkih sela. Prisustvovali su i predstavnici MZ Tešica uz čiju pomoć je svečanost i organizovana, predstavnici FK Jastrebac, kao i predstavnici stonoteniserskog kluba Jastrebac.