dom za stare kostic

DOM ZA STARE KOSTIĆ

Mihaila Petrova 8, Voždovac – Beograd


011/346 73 14

064/672 10 49


domkostic1@gmail.com

www.kosticdom.321.rs

Pratite nas na Instagramu
Pratite nas na Facebook-u

Dom za stare KOSTIĆ – Beograd, je prilagođen različitim kategorijama korisnika – nezavisnim osobama kojima je potreban konstantan medicinski nadzor, čime se postiže maksimalna pažnja usmerena ka svakom pojedincu.

Pored vrhunske medicinske nege, u domu su dostupne i dodatne usluge koje svakodnevni život čine kvalitetnijim. Dom za stare Kostić je siguran i savremeni dom. Mi brinemo o našim korisnicima, o njihovim potrebama i o njihovom zdravstveno, psiho-fizičkom zdravlju!

Članovi našeg tima su: socijalni radnik,doktor opšte prakse, medicinske sestre, negovateljice, spremačice, kuvarice.

Po potrebi se angažuju saradnici iz različitih oblasti medicine u cilju pružanja svih potrebnih dijagnostičkih i medicinskih usluga.

Želja nam je da se Vaš fizički, intelektualni i socijalni život unapredi, pa smo zato tu za Vas.

Pored svakodnevnih medicinskih usluga Dom za negu starih Kostić, na zahtev korisnika ili ukoliko se ukaže potreba, nudi laboratorijske analize, EKG i pregled lekara specijaliste. Akcenat stavljamo na ličnu higijenu korisnika, kao i na higijenu prostora u kome korisnici borave.

Naš cilj je da svakom korisniku obezbedimo ispunjen život i unapredimo njegovu individualnost. Kontinuirano podstičemo očuvanje socijalnih kontakata sa porodicom i prijateljima korisnika, što je od izuzetne važnosti.

Znamo koliko je teško doneti odluku kada je u pitanju smeštaj naših članova porodice u dom za stare. Svi želimo da ostarimo u kući u kojoj smo živeli, okruženi ljubavlju i porodicom koja brine o nama.

Ipak u starosti nam treba podrška i pomoć – medicinska, fizička, emotivna, koju ukućani ne mogu ili ne znaju da pruže. Dom za stare je često jedino adekvatno rešenje jer pruža bezbrižnost i najbolju moguću brigu i smeštaj.

Društveni život korisnika našeg doma zauzima značajno mesto. Osnovni cilj rada je udobnost korisnika, a druženje sa ostalim korisnicima i osobljem će učiniti da Vaš dosadašnji život dobije jednu novu i lepšu dimenziju. Program u domu zasnovan je na svakodnevnom druženju, čitanju knjiga, čitanju dnevne štampe, igranju društvenih igara (šah, karte, domine)

Dom poseduje sopstvenu kuhinju za pripremu obroka (3 glavna obroka i 2 užine) našim korisnicima. Obroci se isključivo pripremaju od svežih namirnica čija se nabavka vrši svakodnevno. Za dijabetičare pripremaju se obroci po savetima nutricioniste.

Ishrana korisnika u domu za stare je izbalansirana i prilagođena potrebama korisnika. Pored glavnih obroka zastupljen je svakodnevni voćni obrok a korisnicima su tokom celog dana po želji dostupni kafa i čaj.

Kompletan dom je klimatizovan, dom poseduje toplotnu pumpu tako da svaka soba ima nezavisno grejanje i klimatizaciju.

Sobe u našem domu su prostrane, potpuno opremljene za udoban život i prilagođene kako pokretnim, tako i polupokretnim i nepokretnim korisnicima.

Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Na svakom spratu ima po 3 kupatila.

Kreveti su propisane visine sa kvalitetnim dušecima (antidekubitnim) i jastucima. Svaka soba ima televizor sa kablovskom televizijom, garderober, noćni stočić, internet, klimu, terasu.